11 februari 2019

CHEAT DAY IS A MYTH!!

Allmänt

Förlåt allihopa men jag vill hjälpa er och då måste jag tyvärr avslöja sanningen.
Cheat day är INTE bra för din kropp och det gör endast att dina mål blir svårare att nå. Man intalar sig själv att det är bra eller att man får för att slippa få ångest över att äta onyttiga saker. Men om man tänker efter lite, att äta nyttigt 6 dagar sen helt plötsligt slänga i sig 1 pizza, några kanelbullar på dagen sen äta 1 påse chips + massa godis på kvällen kan inte alls vara bra för kroppen. 
 
MEN tro inte att jag bara kommer att skriva detta utan att ge er andra alternativ! 
Dessa tips kanske inte är 100% nyttiga eller kommer hjälpa dig bli smalare eller mer vältränad,  men det är ett bättre alternativ än att äta massa annat som är onyttigare.
 
Ska du ha en cheat day och unna dig lite så gör det istället med mat som din kropp kan ha nytta av alltså inte pizza men kanske tex grekiskt mat, som innehåller en hög proteinhalt, tex lamm kyckling och absolut de är kolhydrater men ta då ris istället för pommes osv. 
Vill du ta en fika under dagen så ät lite proteinpannkakor med bär istället för några kanelbullar eller bakelse. Och om du verkligen inte kan leva utan chips + godis på kvällen så kan du äta vad jag kallar en ”Mattias special”. Det är quinoa/lins chips 70g + proteinglass 175g + 30% mindre socker godis 110g och allt detta tillsammans är under 1000kal (vanlig chipspåse 850 kal). 
 
Fuska inte om du verkligen inte behöver det men om det får dig att orka genom veckan så gör det på ett så att det det inte tar 2 dagar för din kropp att bränna av allt. 
För det är exakt det som kommer hända annars!